Zupa cebulowa
Zupa cebulowa
- przepis na 4-6 porcji zupy -
Składniki:
3 cebule2,5l bulionu warzywnego*
3 łyżki cebulki prażonej
1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką**
150g kaszy bulgur z makaronem vermicelli
sos sojowy
Przygotowanie:
Cebule upiec w łupinie aż będą się rozpadać, jak ostygną obrać i pociąć w kawałki. Zalać bulionem i gotować na małym ogniu aż bulion będzie ciemno złoty, odcedzić. Dodać cebulkę prażona i zagotować. Wsypać kaszę, dodać suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim. Gdy kasza będzie miękka doprawić zupę sosem sojowym.*- robię mrożone kostki warzywne z przepisu Olgi Smile (tylko sypię dużo mniej soli)
** - sprawdzi się każda przyprawa o słodkawej nucie
Komentarze
Prześlij komentarz