Wegański Hot dog
Wegański Hot Dog
- czyli jak sprawić by wege parówki nie smakowały jak papier -
Składniki:
bułki do hot dogów
parówki wegańskie
3 duże liście laurowe
łyżeczka ziela angielskiego
łyżeczka papryka wędzona słodka
1/2 - 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
pieprz
sos sojowy
woda
dodatki (opcjonalnie):
ketchup
musztarda
sos BBQ
ogórki konserwowe lub kiszone
prażona cebulka
oraz garnek o średnicy 20-22 cm
Przygotowanie:
Wlać do garnka 4-5 cm wody i wsypać przyprawy (oprócz sosu sojowego), gotować na małym ogniu przez kilka minut aż liście laurowe i ziele angielskie oddadzą swój aromat. Zdjąć z ognia, doprawić sosem sojowym. Włożyć do marynaty parówki, krótko zagotować. Następnie zdjąć z ognia i zostawić na 15-20 min. W tym czasie ugotować bułki nad parą. Parówki ponownie zagotować i wyłowić. Przygotować Hot doga wg swojego uznania.
Komentarze
Prześlij komentarz