Makaron z brukselką i pieczarkami
- przepis na 3-4 porcje -
Składniki:
400g makaronu
300g brukselki
200g pieczarek
bułka tarta
olej
sól
Przygotowanie:
Brukselkę umyć dokładnie, w razie potrzeby usunąć brzydkie liście, następnie pokroić na plastry. Makaron ugotować w solonej wodzie. W sicie nad gotującym się kluskami umieścić brukselkę i gotować chwilę na parze. Pieczarki opłukać, pokroić w plastry i smażyć na oleju na głębokiej patelni (lub w garnku). Dodać do pieczarek brukselkę, ciągle mieszając smażyć razem aż będzie miękka. Pod koniec smażenia wsypać bułkę tartą by się lekko zarumieniła. Zdjąć z ognia i doprawić solą. Gotową potrawkę wymieszać z makaronem.
Komentarze
Prześlij komentarz